familyplanner

Geen stress met de familyplanner 

Stress op zaterdagochtend

BuzzBuzzBuzz! Ik schrik om 06.30 wakker van de wekker. Niks uitslapen, uit bed! Het voetbalseizoen van mijn jongste is weer begonnen. We moeten om 07.30 uur verzamelen.  Snel onder de douche, zoonlief wakker gemaakt, er voor zorgen dat zijn voetbaltenue aangaat, boterhammetjes mee voor onderweg en op naar het clubhuis. Maar waar is iedereen? En waarom kunnen wij het clubhuis niet in? @#$$##%^& we moeten pas om 08.30 uur verzamelen!

De tip: de familyplanner

Herken je je in deze situatie? Kom je ook wel eens te vroeg of te laat? Of erger, vergeet je wel eens een afspraak? Hierbij geef ik jou mijn tip: koop een familyplanner. Ze liggen inmiddels al weer in de winkel. Ik ben fan van de ‘Do it yourself familyplanner’ van Comello, omdat:

 1. Elk gezinslid zijn eigen, verticale kolom heeft.
 2. Een maand een pagina heeft;lekker overzichtelijk.
 3. Er voldoende ruimte is om te schrijven.
 4. De vormgeving rustig is.
 5. Er ruimte is voor eigen foto’s of tekeningen van de kinderen.

 

Zo gebruik je de familyplanner

 1. Geef ieder gezinslid een eigen kolom en schrijf zijn of haar naam in deze kolom bij iedere maand.
 2. Noteer per gezinslid alle data die vastliggen. Dus ook jouw afspraken en uitjes. Denk aan schoolvakanties, roostervrije dagen, schoolfotograaf, Sinterklaasviering etc. De meeste scholen hebben hun agenda met schoolactiviteiten online staan.
 3. Zodra je een nieuwe afspraak maakt of weet dat er een verplichting aankomt, noteer je dit direct in de familyplanner. In het geval van een wedstrijd van je kind:  noteer deze direct, inclusief thuis of uit spelen en of je fruit- cq rijbeurt hebt. In het laatste geval noteer je gelijk de naam en het adres van de uitclub.
 4. Gebruik afkortingen, zo blijft er meer ruimte over om te schrijven.
 5. Zorg dat de familyplanner op een centrale en vaste plek ligt of hangt. Zo raakt hij niet kwijt en kan elk gezinslid er in kijken en/of schrijven. Een handige plek is bijvoorbeeld in de keuken. Maak met een touwtje een pen vast aan de familyplanner, dan hoef je die niet te zoeken als je iets wilt noteren.

 

Doen

De familyplanner: kopen, invullen en bijhouden. Zo sta je nooit meer ergens te vroeg of te laat, maar ben je gewoon op tijd.  Het lijkt makkelijk en dat is het ook. Misschien werkt hij ook voor jou!

Wil je meer weten over het op orde krijgen èn houden van je huis en huishouden, neem dan contact met me op.

4 Reactie's
 • Danielle van Ouwerkerk
  Geplaatst op 08:52h, 09 november Beantwoorden

  Hi Suzanne, wat een goede tip! Deze planner kende ik nog niet. De meest vind ik zo hysterisch qua vormgeving dat ik die niet in de woonkamer wil hebben hangen. Ik ga eens kijken of ik hem kan vinden.

  • Suzanne van Wieringen
   Geplaatst op 10:38h, 09 november Beantwoorden

   Ha Daan, dank voor je reactie. De planner is online te koop via de kalenderwinkel.com en ligt in de betere boekhandel zoals Bruna. Groetjes, Suzanne

 • Tineke ten Brug
  Geplaatst op 13:04h, 10 november Beantwoorden

  Bovengenoemde tip werkt echt!!!!!!
  Jaren zo gedaan en kijk nu, mijn kinderen beheren nu zelf succesvol hun eigen kalenders.
  Het geeft dus de ouders overzicht en de kinderen inzicht dat ze hun zaakjes goed moeten regelen.

  • Suzanne van Wieringen
   Geplaatst op 14:54h, 15 november Beantwoorden

   Dank voor de aanvulling, Tineke. En.. jong geleerd is oud gedaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.