coffee

Zó zorg je als werkende moeder en homeschooljuf goed voor jezelf!

Zo ben je een werkende moeder en zo ben je ook nog homeschooljuf…Ongevraagd, zonder voorbereiding en naast alle andere dingen die je moet doen. In een extreem bijzondere tijd, niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Het heeft geen zin om de lat nu extra hoog te leggen voor jezelf. Daar word jij niet blij van en de rest van je gezin ook niet.

8 tips om goed voor jezelf te zorgen:

  1. Sta een kwartiertje eerder op dan de rest van het gezin. Neem een kopje koffie of thee. Schrijf op wat er die dag écht moet gebeuren. Maximaal 5 dingen. Hierdoor is de kans groot dat je ze aan het eind van de dag allemaal kan afvinken. Dat geeft een voldaan gevoel, en maakt dat je de volgende dag weer aan de slag gaat met 5 nieuwe dingen.
  2. Douche, doe je haar, maak je op en kleed je ‘normaal’ aan. Als je je goed verzorgd, voel je je goed en ben je klaar om de dag fris te beginnen. Liever geen joggingbroek of huispak; dit maakt sneller dat je gaat lummelen en hangen.
  3. Geef je zelf de tijd om in je nieuwe ritme te komen. Je bent echt niet de enige die worstelt. Doe wat je kan, neem de dag hoe die komt. Heb je een offday? Vervelend, maar je bent mens en geen machine. Maak er het beste van. Morgen is er weer een nieuwe dag.
  4. Volg je eigen tempo. Laat je niet gek maken door de ‘rest’. Iedereen is anders, je doet je best en dat is meer dan prima.
  5. Probeer elke dag een frisse neus te halen. Een kopje koffie op je balkon of in je deuropening zijn heerlijk om even bij te komen, de zon op je toet te voelen en telt ook als me-time.
  6. Eet makkelijk en gezond. Er is niks mis met een gebakken eitje op brood, stukje fruit en een cup-a-soup.
  7. Bedenk aan het eind van de dag waar je die dag van hebt genoten, of waarom je hebt gelachen. Kijk naar wat die dag wél goed is gegaan. Wees trots op jezelf!
  8. Ga op tijd naar bed, slaap met het raam open en ontspan. Kan je niet in slaap komen of word je ’s nachts wakker en ga je dan malen? Schrijf je gedachten op in een notitieblok. Hierdoor maak je je hoofd leeg en val je makkelijker in slaap.
Logo_Van_Wieringen_Werkt

Suzanne van Wieringen
Vraagbaak voor vrouwen

Contact